Algemeen

De naam “SCOSS” staat voor Schaats en Skeeler Club OSS. Een vereniging die zich tot doel stelt om de schaats- en skeelersport op recreatief niveau te beoefenen.

Schaatsen of skeeleren, als je het ziet lijkt het allemaal zo eenvoudig, maar schijn bedriegt. Beide sporten vereisen namelijk meer technische vaardigheden dan je op het eerste gezicht zou denken. Met een goede techniek kan je niet alleen sneller schaatsen of skeeleren, maar dat juist ook langer volhouden. Daarnaast zijn goed aangeleerde rem-technieken bij het skeeleren van essentieel belang om je veilig door het verkeer heen te bewegen.

SCOSS verzorgt dan ook diverse trainingen om de vaardigheden in het schaatsen of skeeleren te vergroten. Ook zijn er in de zomermaanden fietstrainingen of droogtrainingen om de conditie en/of technische vaardigheden op peil te houden. Leden die zich na verloop van tijd verder willen ontplooien door vaker per week te trainen of om de grenzen van hun kunnen te meten tijdens wedstrijden worden begeleid via baanvereniging Gelderse Poort (bgpnijmegen.nl).

SCOSS bestaat inmiddels al meer dan 20 jaar! Op 12 maart 1996 heeft de oprichtingsvergadering plaatsgevonden van deze vereniging waarvan de basis is gelegd in de winter van 1995/1996, tijdens het schaatsen op de toenmalige gemeentelijke ijsbaan op de Rusheuvel. Het ledental liep snel op en is gestabiliseerd rond de 180 leden. SCOSS heeft een enthousiaste groep leden die naast het schaatsen ook de gezelligheid binnen de vereniging hoog in het vaandel voeren. Omdat wij geen clubhuis bezitten ontmoeten de leden elkaar tijdens de schaats- of skeelertrainingen en andere activiteiten van de vereniging. Dit geeft een ongedwongen sfeer met een grote saamhorigheid.

SCOSS is een actieve vereniging waarbij naast het bestuur veel activiteiten vanuit commissies georganiseerd worden. SCOSS herken je aan ons geel/ zwarte logo wat ook tot uiting komt in onze clubkleding. Kunt u op deze website niet de SCOSS informatie vinden die u zoekt, neem dan gerust even contact op met Meindert Kuipers (secretaris@scoss.nl).