Skeeleren

In verband met Corana worden er voor de volwassenen momenteel geen skeelertrainingen gegeven. Voor de jeugd is de training in April gestart op het parkeerterrein van Berghem Sport. Na een aantal jaren in Schijndel geskeelerd te hebben, zijn we blij nu weer voor de jeugd terug in de eigen omgeving te zijn.  Om onze trainingen te kunnen volgen moet men kunnen remmen en het skeeleren een beetje kunnen beheersen. Het is een training, geen les.

Locatie en tijdstippen trainingen

In principe trainen we op onderstaande tijden en locaties, maar soms wordt hiervan afgeweken.

  • Vrijdag 17:30 – 18:30 Jeugd Parkeerplaats Berghem Sport

Doelstelling skeelertraining

Tijdens de skeelertraining komen verschillende onderwerpen aan bod. De technische kant van het rijden, de afzet, de beweging, het bochten rijden, het remmen enzovoorts. Maar dat is niet het enige natuurlijk. Behendigheid is minstens zo belangrijk en het gedrag in het verkeer is ook een onderwerp dat niet ontbreekt tijdens de training. Daarnaast wordt ook aandacht gegeven aan het opbouwen van het duurvermogen. Ook wordt er getraind voor het rijden van toertochten en wordt er voor de jeugd specifieke wedstrijd training gegeven. Kortom de SCOSS Skeelertraining is een zeer gevarieerde training en zeker niet saai te noemen. Bovendien zijn onze trainers gediplomeerd door de KNSB.

Verschillende jeugdleden doen namelijk mee aan de Stehmann competitie, die in zuid Nederland gehouden wordt, hiervoor is echter wel een licentie verplicht.